Utstyr

Her er litt av utstyret vi kommer til å bruke på turen

Vinterutstyr:

Ski: Begge to går på Åsnes Nansen ski. Denne brede fjellskien har hel stålkant og fellelås til kortfeller. Vi håper dette blir en bra ski i varierende terreng og snøforhold. 

nansenSko: På føttene skal begge bruke sko fra Crispi, men vi har valgt forskjellige modeller. Ingrid har gått for Sydpolen, som er en lærstøvvel med Gore-tex. Den er kraftig og stabil. Frida har valgt den enda kraftigere Svartisen, også denne i lær med Gore-tex.Plastspenner gjør strammingen enkel og sørger for god stramming. Vi er spente på hvordan dette blir i kulden med votter på, og håper ingen plastdeler brekker! Bindinger: På skiene har vi Rottefella Super Telemark binding. Ingrid har wire på bindingen, Frida går uten.

svartisen_75mm_5512899

11010766-origpic-ab2827

Pulk: 

Her har vi gått for hver sin Transporter 155 fra Fjellpulken, med drag og sele. Bruker stivt drag, tross i faren for å brekke det, da vi skal gå i såpass variert terreng. I tillegg har vi hver vår sele, og pulkene har strikk som kan strammes over baggasjen.

Skredsøkere: 

Ingrid bruker BCA Tracker DTS, en veldig brukervennlig to-antennes skredsøker, som er verdens mest solgte skredsøker.

last ned

mammut-pulse-barryvox-avalanche-beacon-grey-red-front

Frida bruker Mammut Pulse Barryvox, en tre– antennes skredsøker med puls-funksjon. Kan bytte mellom enkel og avansert funksjon, ut i fra  eget nivå.

Overnatting og camp: 

fjellheimen_x-trem3camp_rg_1

Telt:

Vår bolig fra start av turen, til vi bytter framkomstmiddel til kajakk, vil være Helsport Fjellheimen X-trem 4 camp. Vi har bevisst gått for et ganske stort telt, for å unngå unødvendig irritasjon med albuer i ryggen hver morgen. Rett og slett for å beholde freden. Teltet har supertynn duk, som bidrar til lett vekt og lite pakkvolum ifht. oppslått størrelse. Stort fortelt gir god plass til arbeidsgrop, matlaging o.s.v. 2 åpninger, solide stormklaffer, mange bardunfester.Teltet veier 4,2 kg. Må nevnes at dette er teltet Aleksander Gamme bruke på turen til Sydpolen og tilbake.

Soveposer:

Ajungilak Tyin 5 Season

Av vinterpose bruker Frida Mammut Ajungilak Tyin 5-seasons. Dette er en solid kunstfiberpose med komforttemp. på -12 for damer. I lengden 180 cm. veier posen 2,6 kg. og har et volum på 16 l. sammenpakket. Ingrid bruker Mammut Ajungilak Tyin Exp 5-seasons Bison. Tyin-posen er kommet i ny versjon, med litt annerledes utseende men mye samme posen. Vanntett fot og hodeboks med ekstra fyll. I 180 cm. veier den 2750 gr. og har pakkvolum på 16,8 l. Begge posene har 90 cm. lang glidelås.

tyin_exp_5season_dry_bison_bild2-eps_zoom2

Fra start og på padleetappen bruker vi minde og lettere dunsoveposer av typen Mountain Equipment Helium 800.

Primus: Vi tar med oss en Optimus Nova +, og når vinteren kommer oppgraderer vi til to stykker. Dette er en enkel og etter vår opplevelse driftsikker mulitfuelbrenner.

Sikkerhet:

Spot 2 nødpeilesender: For å berolige nervøse foreldre når en er på tur, og utenfor mobildekning! Med denne kan en sende to egendefinerte meldinger. Hvis noe skulle gå virkelig gale har den en nødknapp som varsler nød-etater og setter i gang en redningsaksjon. Legg inn telefon nr. og e-post til pårørende, og de får også en link til kart med din posisjon. Bruker satellitt og er derfor ikke avhengig av mobildekning.

norge på kryss og tvers - utstyr

g10n7main

Elektronikk: 

Solcellepanel: For å lade batterier, mobiler, kameraer og annet vi har med oss, har vi med solcellepanel med batteripakke som vi kan lade opp.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s